Nasıl Mutlu Olunur ? 20 Maddede Mutluluk



mutlu olmak smile


Bu yazımda nasıl mutlu oluruz , mutluluk nedir, nasıl başarılı oluruz sorularına cevap vereceğim.

  1. Mutluluğunuzu başarıya bağlamayın.Başarıları mutluluğunuzun önüne koymak mutsuzluğu garantiler.
  2. İyi ilişkiler kurun. İyi ilişkiler kurmak bizi daha mutlu eder ve daha sağlıklı yapar.
  3. İyi ilişkiler beynimizi de korur.
  4.  Yalnız olan insanların diğerlerinegöre daha mutsuz olduğu tesbit edilmiştir.
  5. Mutlu olmaya zaman ayırın!
  6. Başarılarınızı küçük ödüllerle kutlayın.(Toz aldıktan sonra bir kahve içmek gibi..)
  7. Motivasyonunuzu daima yüksek tutun.
  8. Duygularınızı bastırmayın.
  9. Kendinizi eve kapatmayın hava almak, yürüyüş yapmak,ihtiyaçlarınızı karşılamak için dışarı çıkın.
  10. İhtiyaçlarınızı karşılamayı ihmal etmeyin.
  11. Eylemde olmak bize motivasyon verir. Motivasyon= Mutluluk! (Örneğin; Kitap okuyorsak sayfa hedefi koymak. Bugün 30 sayfa kitap okuyacağım demek ve okumak.)
  12. Kaygıdan ,stresten kaygıdan kaygı duymaktan ,stresten stres duymaktan kaçınmak.(Örneğin;Mutsuz olduğunuz için kaygı duymanız ve kaygı duyduğunuzun farkında olup bu yüzden de kaygı duymanız. Bu döngüden çıkmalıyız.)
  13. Kendinizi bombardıman etmeyin.(Mutlu veya mutsuz olduğunuz anlarda internette gördününüz,takip ettiğiniz insanların mutlu göründüğü tatil vb fotoğraflara bakarak kendi durumunuza kızmamalı kendinizi bombardımana tutmamalısınız. Bu durum hiçbir şeyi değştirmez. Bu kişileri takibi bırakmanız moyivasyonunuzu artırır.)
  14. Her zaman kendiniz olun, kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. 
  15. Elinizdekinden daha fazlasına odaklanmak yerine elinizdekine odaklanmak hatta daha azına odaklanmak şükretmek sizi daha iyi hissettirir.
  16. Sorunlarımızı kabul etmek.En zengin insandan en fakir insana kadar herkes bir soruna sahip. Zengin olan insan paraya( 5 milyon lira) ihtiyaç duyarken fakir olan insan yine paraya(5 lira) ihtiyaç duyabilir.Bu durumda sorunlarımızı kabul ederek daha rahat bir hayata sahip oluruz.
  17. Mutluluğun kaynağı sorun'dur.Sorunları çözersek mutlu oluruz.(Örneğin; Yemek yapmak bir sorundur, malzemeleri hazırlamak ve diğer adımları tamamlamak ama yemek piştikten sonra mutlu oluruz çünkü bir sorunu çözdük.)Buna birçok örnek verebiliriz. Kısaca Sorunu Kabul Et ve Çöz  😉.
  18. Mutluluğun Önündeki İki  Engel:                                                                                        ❗🔴❗ İNKAR: Sorunlarınızı inkar etmeyin.Psikolojik olarak yıpranmanıza sebep olur.Mutlu olmak için yapılaak en önemli şeylerden biri de kabul etmektir.                                            ❗🔴❗KURBAN ROLÜ: Hep benim başıma geliyor düşüncesinden kurtulun. Başınıza gelen şey her ne olursa olsun size özel değil bunu bilin ve bu rolden çıkın.
  19. Düzenli olarak mutlu olabilmek için düzenli olarak sorunlarla karşılaşmalı ve çözmeliyiz.Mutluluk şuan'dır.Yeni şeyler yapmak düzenli olarak eylemde olmak sizi mutlu edecektir.Mutluluğun sonu yoktur. Bu işi yaptıktan sonra mutlu olurum,bu yere gittikten sonra mutlu olurum yanlış bir düşüncedir o hedefe giderken geçtiğiniz yolar atılan adımlar sizi mutlu etmelidir.Sonuca vararak mutlu olma düşüncesi sizi mutsuzluğa iter. Anı yaşayın 😊
  20. Hayatta şanssız olduğunu düşünenler kendilerini şanssız gördükleri için sürekli mutsuz oluyorlar.Mutlu olmak için hayata 0-1 başladım demek yerine nasıl 1-0 olurum demeli.Bu bizi geliştirir ve başarıya ulaştırır.
  21. Mutluluk içinizde unutmayın 😊.
Ek olarak ;

  Mutlu olmak için meditasyon yapabilirsiniz.(Meditasyon hakkında bilgi almak için linke gidebilirsiniz.)(bkz:Hayatınızı değiştirecek insanlar).

Grigori Grabovoi Şifalı Sayı Sekanslarını kullanabilirsiniz. (bkz: Şifalı Sayılar ) 
Gülümsemeyi Bırakmayın 😊


Yorumlar