Yazılımcıların Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Dizi



1) MR. ROBOT







Başrolde Elliot adlı karakter bulunmaktadır. Elliot bir siber güvenlik firmasında tam zamanlı olarak çalışmaktadır. Fakat Elliot’un hayatı istediği gibi gitmez. Psikolojik sorunlarla mücadele eder. Bu psikolojik sorunların bir yansıması olarak ise geceleri yaptığı işler görülür. Geceleri sevdiklerine ve ailesine zararı dokunan kişilerin bilgisayarları vasıtasıyla onlara zarar vermeye çalışır. Bir gün hayatı değişecektir. Bir sabah iş yerine gittiğinde şirketin bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu görür. Konu ile ilgili inceleme yaparken saldırının bir grup hacker tarafından düzenlendiğini görür. Fakat hacker’ların amacı aslında Elliot’u ekiplerine katmaktır. Onu da saldırı ekiplerine katmak için mücadele verirler. Bu noktada Mr Robot devreye girer. Bu bilinmeyen siber saldırı ekibinin lideri odur. Elliot’un sahip olduğu yetenekler ise onu ziyadesiyle tatmin etmektedir. Fsoceity grubu böylece ortaya çıkar. Bu grup dünya devi ekonomik güçlere sahip olan işletmeleri devirmek amacını gütmektedir. Elliot da bu gruba katılarak hayalini gerçekleştirmek ister. Elliot dizide şizosfreni bir kişiliği de andırmaktadır. Fsocieity adlı grupta kız kardeşini ve babasını bulur...





2) PERSON OF INTEREST





John Reese isimli karakter etrafında şekillenen dizide, eski CIA ajanı olan Reese, gizemli bir milyoner olan Harold Finch tarafından kiralanır. Reese, görevi kurban ya da katil olabilecek kişilerin analizini yapan çok büyük bir bilgisayar sistemi tarafından tahmin edilen olayların önüne geçmek amacıyla çalışmaktadır. Reese ve Harold Finch’in suçların önüne geçmek için verdikleri bu mücadele New York Polis Departmanından iki özel dedektifin de dikkatini çekmeyi başarır.Person of Interest, kahramanlarımız eski CIA ajanı John Reese’in, Harold Finch tarafından kiralanması ile başlıyor. Yazılım geliştirme uzmanı olan Harold Finch gelecek terörist saldırılarını tahmin etme üzerine devlet için geliştirdiği programı kullanarak, masum insanların hayatlarına mal olabilecek durumların önüne geçmek isteyen bir milyoner. Her ne kadar devlet bu küçük suçlarla ilgilenmese de, Finch bu suçların üzerine gitmek için Reese’i kiralıyor ve Person of Interest dizisi hayat buluyor...


3) BLACK MIRROR





İngiltere’de yaşanan dev bir skandalla bizi karşı karşıya getiriyor. Kraliyet ailesinin sevilen üyelerinden birisi olan Prenses Susannah kaçırılıyor ve karşılığında akla hayale gelmeyecek bir fidye talebi isteniyor: Başbakan Michael Callow, aynı anda tüm karasal ve uydu kanallarında canlı yayınlanacak bir şekilde, bir domuzla cinsel ilişkiye girmeli. Bu sırada yüzü net bir şekilde görülmeli, çekimi yapan kameralardan birisi sürekli açı değiştirerek bunun gerçekten de başbakan olduğunu kanıtlamalı, diğer kamera ise domuzun gerçek bir domuz olduğundan şüphe edilmemesini sağlamalı.









4) WESTWORLD




Westworld dizisi, özellikle yapay zekânın doğmasıyla birlikte günahın nasıl olacağı konusundaki merak sonucunda ortaya çıkmıştır. Yani, yapımda teknolojik gelişmelerin nereye varabileceği ve bu gelişimin olumsuz etkilerinin nasıl olacağı üzerinde durulmuştur. Dizi, Westworld ismindeki eğlence parkını merkezine alıyor. Gelecek yıllarda geçen Westworld’da, özellikle paralı müşterilerin sıklıkla tercih ettiği Westworld Park’ta olayların çığırından çıkması ile ortaya çıkan macera aktarılıyor. Önemli ziyaretçilerin katılabildikleri oyunlarla dolu bu parkta Vahşi Batı teması sunan kısımda bir sorun yaşanıyor. Bu sorunla birlikte peşlerinde keskin nişancı olan zengin insanlar eğlenmeyi unutarak sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar. Yapay zekânın kontrolden çıkacağı zaman neler yaşanabileceği oldukça etkileyici bir şekilde işleniyor.



5) SİLİCON VALLEY





Her şey Richard’ın çok önemli bir algoritma bulması ile başlıyor. Peşine düşen büyük şirketler, fikirlerini çalmak isteyen firmalara rağmen Richard ve arkadaşları kendi şirketleri Pied Piper’ı kurar. Silicon Valley Dizisi, bu rekabetçi piyasada genç girişimcilerin hayatta kalma çabasını hem gerçekçi hem de eğlenceli bir açıdan anlatmaktadır.



Yorumlar